zondag 13 april 2008

Heerlijke dag bij Dauwendaele.

Gisteren een heerlijke dag gehad van de KJBB (Kinderen uit de Japanse Bezetting en de Bersiap 1941-1949) in Dauwendaele te Middelburg.
Met een heel gezellige band "Tropical Touch" o.l.v. dhr. E. Nutsman. Wij hebben ook een heerlijke Indische lunch gehad, klaar gemaakt door restaurant Surabya.
Verder was er een gast-optreden van het Dames Vocaal Kwartet "Nock On Wood"met engels talige liedjes uit de jaren veertig. Iedereen vond deze dames verrassend goed, ik heb veel bewondering voor hetgeen zij daar brachten. De dag was bijzonder gezellig en wij oudjes hebben uit volle borst met de band samen heerlijke liedjes uit ons tropisch verleden meegezongen. Het is iets waar wij twee keer per jaar naar uitkijken. Je stapt weer even in de wereld van je jeugd, dat doet heel goed. Nu je niet meer aan het jachtige leven hoeft deel te nemen, heb je meer tijd om eens rustig terug te denken aan die jonge jaren, die zo ver hier vandaan, zo'n diepe indruk gemaakt hebben, die glashelder in je geheugen zijn opgeslagen. Het was vooral het leven met je ouders, die de grondbeginselen van je verdere leven hebben gevormd in zo'n geweldig indrukwekkend land, met zijn prachtige bergen, oerwouden en kusten. Ik heb geen heimwee naar die tijd, maar denk er wel met heel veel plezier aan terug. Ook aan deze leuke dag.
Dinkie

Geen opmerkingen: